Frequently Asked Questions

Van wat voor hout is de snijplank gemaakt?

Al onze planken zijn gemaakt van Nederlands Beukenhout. Het hout wordt op duurzame wijze geproduceerd. Deze houtsoort is ideaal voor gebruik als snijplank om de volgende redenen. Je messen worden niet bot op dit hout, dit in tegenstelling tot glazen en plastic snijplanken. Wat betreft de hygiene is een houten snijplank ook een goede oplossing. Uit recent Deens onderzoek blijkt dat het hout 99,9% van de bacteriën binnen 2 uur dood.

Welke snijplank moet ik kiezen?

Dat is natuurlijk helemaal persoonlijk. De kleine ronde plank wordt vaak gebruikt om hapjes, of kaas op te serveren. Deze plank is vrij licht waardoor hij minder geschikt om veel snijwerk op te doen.
De snijplank van 40 x 30 x 3 is geschikt om zowel eten op te serveren als op te snijden. De plank weegt 2kg en zal niet zo snel gaan schuiven tijdens het snijden. Verder heeft deze plank een sapgeul wat hem ook weer geschikt maakt om bijvoorbeeld een stuk rood vlees te snijden.
Het hakblok is minder geschikt om eten op te serveren. De plank is 5kg zwaar en daarom minder makkelijk te verplaatsen. Deze plank is echter ideaal om op te snijden en hakken, deze plank schuift niet van z’n plek.

Kan ik de snijplank ook zonder leren handvat bestellen?

Helaas is dit niet mogelijk. Er zijn al gaten geboord in de planken. Als we die gaten open laten kan er vuil en vocht in de planken trekken.

Is de snijplank geolied?

Ja de snijplank is 4x geolied voordat we hem naar je opsturen. Wij oliën onze snijplanken met druivenpit olie. Klik op de knop onderhoud voor meer info over het oliën van je plank.

Hoe wordt het design of logo gegraveerd?

Het design wat je op de plank hebt gemaakt wordt met een laserstraal op het hout gebrand. De laser beweegt over het hout en verbrand een klein stukje van de bovenkant van de snijplank.

Kunnen jullie ook kleuren graveren?

Nee dat kan helaas niet. Aangezien het hout wordt verbrand is het niet mogelijk om dit met een kleur te doen. Het wordt dus altijd zwart.

Ik heb zelf een snijplank, kunnen jullie deze graveren?

Dat kan helaas niet. Wij graveren alleen onze eigen materialen. Elk materiaal reageert namelijk anders en bij de eerste poging is er een kans dat het verkeerd gaat. We willen natuurlijk niet je plank verpesten.

Het logo dat ik wil graveren is in kleur, wat nu?

Je kan je logo uploaden in kleur en je bestelling via de webshop plaatsen. Je krijgt van ons een voorbeeld van hoe jouw snijplanken er gegraveerd uit komt te zien. Pas nadat je akkoord hebt gegeven zullen we beginnen met je bestelling. Heb je bijvoorbeeld een foto, dan kunnen we dat helaas niet graveren.

Kan ik ook een foto op een snijplank graveren?

Dit is helaas niet mogelijk. Je kan de foto wel uploaden, maar we kunnen je bestelling dan niet in behandeling nemen.

Mijn afbeelding heeft een witte achtergrond, maakt dit uit?

De witte achtergrond halen wij voor je weg. Deze kan je dus gewoon laten staan.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja dat kan. We houden je sowieso per email op de hoogte tot je bestelling is verzonden. Je krijgt een mail bij het plaatsen van een bestelling. Vervolgens krijg je een mail als we je pakket versturen. Daarna krijg je een mail van PostNL met daarin de track & trace gegevens. Zo weet je precies wanneer je bestelling geleverd wordt.

Kan ik mijn bestelling annuleren of wijzigen?

Dit kan zolang we nog niet zijn begonnen met het graveren van de plank. Op het moment dat jouw design op de plank staat kunnen we deze niet meer gebruiken en is het niet mogelijk deze te annuleren of te wijzigen.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Nee dat kan helaas niet. Aangezien het een gepersonaliseerd product is, is het niet mogelijk deze te retourneren.

Wat is de levertijd?

We versturen de planken op maandag, woensdag en vrijdag. Alle bestellingen die op die dagen voor 13.00uur geplaatst zijn gaan dezelfde dag nog met PostNL mee.  Als je bijvoorbeeld in het weekend besteld dat versturen we de plank maandag en wordt deze dinsdag geleverd. 

Wat zijn de verzendkosten?

Verzending binnen Nederland is gratis. Verzending naar België is €5,-

Binnen Nederland kunnen we ook een spoedlevering aanbieden. Dit kost €4,95.

Is mijn bestelling al verzonden?

Als je bestelling is verzonden ontvang je van ons een mail. Diezelfde dag ontvang je ‘s avond ook van PostNL een mail met daarin de track & trace gegevens. Zo ben je altijd goed op de hoogte van je bestelling.

Moet ik iets aan de snijplank doen als ik deze ontvang?

Nee, de snijplank is helemaal klaar voor gebruik.

Wat heeft de snijplank voor onderhoud nodig?

Als je de snijplank regelmatig gebruikt dan raden we aan om deze elke 2 maanden in de olie te zetten. Je kan duidelijk aan het hout zien als dit een beetje droog begint te worden. Dat is het juiste moment om de plank te oliën. Verder raden we je aan om 1x per jaar een grote schoonmaak beurt te geven.

Hoe olie ik de snijplank?

Je begint met de snijplank goed schoon te spoelen met wat louw water. Als deze helemaal droog is dan kan je met een kwast de olie aanbrengen. Smeer de olie ruim over de plank en laat hem om z’n kant drogen.

Welk olie kan ik het beste gebruiken?

Het is belangrijk om een olie te gebruiken die je ook kan eten. Dus geen olie van de bouwmarkt! Wij gebruiken druivenpit olie, maar je kan ook walnoten olie of lijnzaad olie gebruiken. Olijfolie raden wij af, omdat je snijplank daar erg plakkerig van wordt.

Wat is het grootonderhoud van de plank?

We raden aan dit 1x per jaar te doen. Je maakt je plank goed schoon met lauw water. Als de plank droog is wrijf je deze helemaal in met grof zeezout. Zo laat je je plank een nacht liggen. Door het zout trekt al het vocht uit je plank. Veeg het zout van je plank af (dus niet met water). Nu kan je de plank opnieuw in de olie zetten.